Bitcoin odaklı Japon yatırım şirketi Metaplanet’in CEO’su Simon Gerovich, son bir ayda yaşanan yüzde 16’lık hisse düşüşünün ardından, bazı yatırımcıların kaygılarına yanıt verdi. Gerovich, şirketin uzun vadeli değer yaratma hedefi doğrultusunda ilerlediğini ve kısa vadeli piyasa dalgalanmalarının bu hedefi gölgelememesi gerektiğini belirtti.
“Son günlerde bazı hissedarlarımızdan hisse fiyatımızla ilgili endişeli geri dönüşler aldık. Bu kaygıları ciddiyetle değerlendiriyoruz” diyen Gerovich, X üzerinden yaptığı paylaşımda, tüm yatırımcılara destekleri için teşekkür etti ve şu ifadeleri kullandı: “Bugünkü dalgalı piyasa koşullarında dahi vizyonumuza olan inancınız bizim için çok değerli.”
Metaplanet hisseleri, son 24 saatte yüzde 2,3, son bir haftada yüzde 4,2, son bir ayda ise yüzde 15,8 değer kaybetti. Şirketin hisseleri yılbaşından bu yana yüzde 7,6 düşerken, geçen yıl nisan ayında başlattığı Bitcoin stratejisinden bu yana yüzde 860’tan fazla artış gösterdi.
Gerovich, Metaplanet’in amacının kısa vadeli fiyat hareketlerinden ziyade uzun vadede sürdürülebilir değer üretmek olduğunu vurguladı. CEO, açıklamasının devamında, “Bitcoin hazinesi olarak yürüttüğümüz net bir strateji var. Amacımız, uzun vadede dünyanın en değerli şirketlerinden biri olmak. Attığımız adımları somut performans göstergeleriyle destekliyoruz” dedi.
Geçtiğimiz hafta Metaplanet, piyasalardaki belirsizliklere rağmen yaklaşık 28 milyon dolar karşılığında 330 BTC daha satın aldı. Şirketin toplam Bitcoin varlığı 4 bin 855 BTC’ye ulaşarak, güncel fiyatlarla yaklaşık 430 milyon dolar seviyesine çıktı. Bu rakamla Metaplanet, Asya’nın en büyük, dünyanın ise onuncu en büyük kurumsal Bitcoin sahibi konumuna geldi. Şirket, yıl sonuna kadar bu miktarı 10 bin BTC’ye çıkarmayı hedefliyor.
Gerovich’e göre Metaplanet, dünyada en hızlı büyüyen Bitcoin hazinesi şirketi olurken, mutlak BTC miktarı açısından yalnızca Strategy şirketinin gerisinde yer alıyor.
Metaplanet, yatırım stratejisinin başarısını ölçmek için “BTC Yield” adını verdiği bir performans göstergesi kullanıyor. Bu oran, şirketin sahip olduğu toplam Bitcoin miktarının, tedavüldeki hisse sayısına oranla dönemsel değişimini ifade ediyor. Gerovich’e göre şirket, yıl başından bu yana BTC getirisinde yüzde 119,3 seviyesine ulaştı. Bu oran, çeyreklik hedef olan yüzde 35’in oldukça üzerinde.
Şirketin kullandığı bir diğer gösterge olan “BTC Gain” ise, sadece piyasadan alım yapmak yerine türev ürünler ve finansal stratejilerle elde edilen ekstra Bitcoin değerini yansıtıyor. Örneğin, 1 Nisan’da duyurulan BTC alımı, daha önce satılmış olan nakit teminatlı put opsiyonlarının kullanımıyla gerçekleştirildi. Metaplanet, 62,7 milyon dolar teminat karşılığında 67,9 milyon dolar değerinde Bitcoin edinerek, bu yöntemle piyasadan doğrudan alıma kıyasla daha fazla BTC sahibi olduğunu belirtti. Toplamda bu tür stratejilerle 2 bin 174 BTC’lik ek kazanç sağlandı.
Gerovich, şirketin hissedar sayısının yedi kat arttığını, bunun da yatırımcı ilgisinin hızla yükseldiğinin bir göstergesi olduğunu söyledi. Ayrıca kurumsal yatırımcılardan gelen uzun vadeli ilgi ve şirketin hisselerinin borsa yatırım fonlarına (ETF) ve büyük borsa endekslerine dahil edilmesi de bu ilgiyi destekliyor.